dimarts, 14 de juny del 2016

De la Casa de les Punxes fins a la Casa Batlló


Casa baró de Quadres


El nostre recorregut ha començat a la Pedrera (Casa Milà), on hem enfilat camí a la Casa Baró de Quadres. No hem seguit etrictament l'ordre perquè aquesta queia molt més a prop. Ens ha costat trobar l'entrada però hem pogut endinsar-nos en aquest increïble edifici. La recepcionista ens ha explicat amablement que la seva funció actual és centre cultural Ramon Llull. També hem pogut realitzar diverses fotografies en el seu interior: dels impressionants mosaics que cobrien terres i parets que ens han deixat bocabadades.
  parets que ens han deixat bocabadades.


Casa de les Punxes


Anem cap a la Casa de les Punxes, coneguda popularment com a casa Terradas. El nom vulgar ha estat imposat per la forma punxeguda dels acabaments de les torretes. Per deixar-ne constància de la nostra estada fem una fotografia de grup. És una construcció molt bonica de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. No hem pogut entrar-hi així que l'hem observada des de fora.


Conservatori Municipal de música de Barcelona:


Juntament amb un grup que ens hem trobat ens dirigim al carrer València on hem hagut de cercar un edifici ben curiós. És el conservatori . L'Escola Municipal de Música de Barcelona va ser creada el dimarts 2 de març de 1886 per l'Ajuntament de Barcelona. Una iniciativa que es va impulsar per organitzar la formació musical pública a la ciutat de manera estructurada i rigorosa, en clara sintonia amb la tendència evolutiva que s'estava implantant en diferents ciutats d'Europa

Continuem pel Carrer Almirall, tot observant el modernisme que es plantava al nostre voltant. Almirall, de fet significa l'exèrcit de guerra.



Façanes i modernisme


Passem també per Roger de Llúria (és esdrúixola, per això s'accentua) i per carrer Aragó, on també hem pogut registrar aquelles façanes que ens han semblat més atractives. N'hi havia moltes i de ben curioses. Hem pogut observar la marca que el modernisme ha deixat a Barcelona i sobretot en aquesta zona, doncs la seva empremta és bastant clara. Hem tingut la sort de poder-ne fotografiar algunes, però, és clar, no totes.

Església tica de la Concepció


Arribem a l'Església de la Concepció, on ens retrobem amb més companys i companyes de manera que aprofitem per fer-nos fotografies. Aquesta església (segle XIV) i el claustre (XV-XVI) de l'antic monestir femení de Santa Maria de Jonqueres, traslladat pedra per pedra del seu primitiu emplaçament a l'interior de la ciutat emmurallada (carrer Jonqueres) i bastit en el lloc que ocupa actualment (1871- 1888). Al fons hi ha tres urnes sepulcrals. El claustre, amb dues galeries superposades d'estilitzades columnes i bellíssims arcs apuntats, és un dels més grans de Barcelona juntament amb el de la catedral i el del monestir de Pedralbes.
El capellà ha baixat i pensavem que ens cridaria l'atenció però ens ha donat la benvinguda i ens ha ofert pujar a dalt. No ho hem pogut acceptar perquè se'ns feia tard i ens quedava una mica de camí.








El passatge Permanyer

Ens hi hem dirigit passant per una illa de cases de l'Eixample. Ens hem quedat fascinades. Les cases són molt boniques i al seu voltant i reposen varies espècies de flors colorades de temporada. Ens ha sobtat molt veure que en cada una de les cases, a l'entrada del pati principal hi havia un paper representen a una empresa, la qual posseeix del pis en qüestió.
La diferència podem dir que és que aquestes cases tenen un toc més modern segons l'època en què nosaltres vivim, comparant amb les altres.


 


Casa Batlló, Casa Ametller i Casa de Lleó i Morera.
 

La zona on aquestes cases són, s'anomena Illa de la discòrdia, apel·latiu popular de «Mansana de la Discòrdia» es referia a la rivalitat professional entre Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí i, molt especialment, a les façanes dels seus edificis.)

  Situació de les tres cases:

La diferència entre aquestes façanes i les altres és que aquestes són més impressionants i carregades. En el coronament de la casa Batlló podem observar-hi representat el drac de Sant Jordi amb una religiosa espasa darrere. En la façana de la Casa Ametller hi ha una representació de Sant Jordi lluitant.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada